torsdag 1 april 2010

Konstigt med moderaterna

Det blev inget besked om framtiden för Ostlänken från regeringen i samband med infrastrukturproppen. Trots alla försök genom åren och trots att Banverket är positiva. De stora satsningarna ska istället göras i storstadsregionerna.

Vem/vilka är emot Ostlänken? Alla verkar ju vara för. Jasså, är det regeringen - jaha är det verkligen så illa. Alla hukar för sanningen. För sanningen är den att det är självaste finansministern och statsministern som är de stora bromsklossarna. Det är inte Maud, inte Jan, inte Göran.

Intressant, man känner igen detta. Det finns nämligen en annan fråga som hänger ihop med frågan om Ostlänken. Det är regionfrågan d.v.s att Sverige behöver, precis som finns i övriga Europa, direktvalda regioner. Det behövs en regionreform i Sverige för effektivitet och demokrati som gör slut på den "regionala röran" som är både kostsam och förvirrande för medborgarna.

Frågan om Ostlänken d.v.s. en bättre och effektivare infrastruktur och behovet av en genomgripande regionalisering i Sverige hänger ihop på flera sätt. Det intressanta är här att det i båda fallen är det moderaterna som är bromsklossen genom statsminstern och finansministern och den där Slingman förstås. Aldrig hör man något relevant argument från deras sida. Det verkar bara vara att de är emot en reform - kanske typiskt för konservativa.

Ingen, minst av allt i massmedia, kritiserar moderaterna för detta. De verkar gå fria. Tänk om en Folkpartiminister skulle vara mot Ostlänken- vilket himla liv det skulle bli då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar